5 anledningar till att se Aurora Borealis från en luftballong

Letar du efter ett unikt sätt att se Aurora Borealis? En tur med luftballong är det perfekta sättet att se detta fantastiska naturfenomen. Här är fem anledningar till varför du bör åka luftballong för att se Aurora Borealis.

En tur med luftballong är ett unikt sätt att se Aurora Borealis.

Få upplevelser kan mäta sig med känslan av att sväva viktlöst genom himlen samtidigt som man ser några av naturens mest otroliga fenomen. En tur i varmluftsballong är ett unikt sätt att se Aurora Borealis, och det finns få bättre platser att göra det på än i Sverige. Det ligger nära Marsdale och det finns ingen bättre plats i världen för att se norrskenet än i polcirkeln. En tur i varmluftsballong ger dig en plats på första parkett för att se detta naturens underverk.

Fri utsikt över himlen.

En tur med en varmluftsballong ger en fri utsikt över himlen, vilket gör det till det perfekta sättet att se norrskenet. Ballongerna startar vanligtvis på natten, när norrskenet är som mest aktivt, och stiger till en höjd av 30-40 fot. Från denna utsiktspunkt har du en klar bild av norrskenet när det dansar över himlen. De flesta turer med varmluftsballong varar mellan en timme och en och en halv timme, vilket ger din pilot gott om tid att spana efter denna naturhändelse.

Se norrskenet från horisont till horisont.

Under en klar natt kan du se norrskenet från horisont till horisont i en luftballong. Det bästa sättet att uppleva detta naturfenomen är att åka luftballong. Det finns många anledningar till varför du bör se norrskenet från en varmluftsballong. Först och främst är det en otrolig syn! Att se norrskenet sträcka sig över himlen är en oförglömlig upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

För det andra ger varmluftsballongerna en utmärkt utsikt över landskapet, och ljusen studsar mot marken. Slutligen är varmluftsballonger extremt bekväma. De är plyschiga och varma och fyllda med en lätt, kryddig doft. Korgen är stor och rymlig och ger gott om utrymme att röra sig.

Varmluftsballonger är tystare än andra flygplan.

Varmluftsballonger erbjuder ett unikt sätt att se Aurora Borealis, eller norrsken, på. Dessa magnifika ljusupplevelser syns bäst på avstånd, och finns det något bättre sätt att göra det än i en varmluftsballong? Du kommer inte bara att få en nära titt på ljusen, utan du kommer också att kunna njuta av upplevelsen i tystnad. Det stämmer – varmluftsballonger är mycket tystare än andra flygplan, så du kan njuta av naturens skönhet utan några distraktioner.

Fånga den här händelsen som bara sker en gång i livet.

När det gäller att ta del av Aurora Borealis, även känt som norrskenet, finns det inget bättre sätt att göra det än från en varmluftsballong. Du kommer inte bara att få en oöverträffad utsikt över detta naturfenomen, utan du kan också ta fotografier eller videor under din tur för att fånga upplevelsen. Det finns få saker som är så eteriska och svårfångade som norrskenet. De har fängslat mänskligheten i århundraden med sin överjordiska skönhet, och även om de kan ses från många olika platser på jorden finns det verkligen inget som går upp mot att se dem från en luftballong.

Ballongerna kan nå höjder på upp till två miles, vilket är den idealiska höjden för att se ljuset, eftersom det oftast ses mellan en och fem miles upp i jordens atmosfär. Aurora Borealis bildas av solvinden, som är en ström av laddade partiklar som skjuts ut från solen. Dessa partiklar träffar jordens magnetfält och skapar detta ljusfält.

Ballongturen är en upplevelse för livet.

En tur i varmluftsballong är en upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Det är en resa som man bara gör en gång i livet och som man kan göra tillsammans med sina nära och kära eller till och med med vänner och kollegor. En ballongfärd erbjuder en fantastisk chans för er att komma i kontakt med naturen och med varandra när ni flyger över himlen. Hela upplevelsen är rolig och spännande, så ni kan lätt tillbringa hela dagen ute med mycket att göra.

Aurora from the Sky hittar du en av de bästa turerna för att se Aurora Borealis från en luftballong. De erbjuder en upplevelse för livet och kombinerar spänningen i att se Aurora Borealis med bekvämligheten av en varm säng som väntar på dig en kall natt. Varmluftsballongturer blir alltmer populära bland turister, och det är av goda skäl. Du får inte bara en vacker utsikt över jorden, du har också en mängd andra alternativ för att se ljuset. Du kan dra nytta av paketet Northern Lights Tour, som binder samman luftballongturer med snöskoterturer, övernattning på Aurora Hotl med mera.